27 Νοε 2012

Για τα παιδιά των Ελλήνων


μέλη της ομάδας Αλληλεγγύη στους Έλληνες της Τοπικής Οργάνωσης Εύβοιας-Βοιωτίας  επισκέφτηκαν για ακόμη μια φορά οικογένειες στο Δήμο Ωρωπου. Προσφέραμε τρόφιμα, παιχνίδια και ρούχα  Για οικογένεια που το παιδι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα δυσλεξίας βρήκαμε ειδική λογοθεραπεύτρια, η οποία θα κάνει αφιλοκερδώς θεραπείες στο παιδάκι κατ' οίκον.  

26 Νοε 2012

Διανομή τροφίμων στη Λιβαδειά: Χρονικό-φωτορεπορτάζ


Την Κυριακή 25/11, ο νεοσύστατος Πυρήνας Λιβαδειάς, με την υποστήριξη της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, πραγματοποίησε την πρώτη του δράση Αλληλεγγύης στους Έλληνες, με μαζική διανομή τροφίμων στην πόλη της Λιβαδειάς, σε περισσότερες από διακόσιες οικογένειες. Ήταν μια δράση ιδιαίτερης βαρύτητας και πολλά υποσχόμενη για το μέλλον, σε μια πόλη που η αριστερή τρομοκρατία είναι καθεστώς (όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε ελληνική πόλη όπου υπάρχουν χώροι "πανεπιστημιακού ασύλου") και οι απόπειρες φίμωσης των Εθνικιστών είναι "δημοκρατικά" βίαιες - με την ανοχή και την κάλυψη όλων των "δημοκρατικών" πολιτικών παρατάξεων και των κρατικών φορέων. Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του Πυρήνα Λιβαδειάς και φωτορεπορτάζ:

21 Νοε 2012

Πυρήνας Βορείου Εύβοιας: Επισκέψεις σε οικογένειες


Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα τις προηγούμενες ημέρες από τον Πυρήνα Βορείου Εύβοιας, μοιράστηκαν σε τέσσερις δοκιμαζόμενες οικογένειες Ελλήνων της περιοχής: Μία γιαγιά που φρόντιζε από μωρά τα τρία εγγονάκια της. Ο γιος της και πατέρας των παιδιών σκοτώθηκε σε τροχαίο και η μητέρα τα εγκατέλειψε. Ένα αγοράκι πέθανε από καρκίνο στα 9 του χρόνια. Ένα κοριτσάκι είναι τετραπληγικό και το άλλο είναι άριστη μαθήτρια. Η οικογένεια ζει μόνο με ένα πενιχρό επίδομα πρόνοιας και κανένα άλλο έσοδο.

18 Νοε 2012

Κατά της παιδικής κακοποίησης


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης (19 Νοεμβρίου), μέλη της Ομάδας Αλληλεγγύης της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας επισκέφτηκαν μια ελληνική οικογένεια, της οποίας τα τέσσερα κοριτσάκια (3 έως 7 ετών) είχαν πέσει θύματα σωματικής και λεκτικής βίας από τον ίδιο τους τον πατέρα. Ευτυχώς η μητέρα κινήθηκε νομικά και απομάκρυνε τα παιδιά. Διστακτικά απέναντι στους ανθρώπους, εκείνα δέχτηκαν με χαρά τα παιχνίδια που τους προσφέραμε.

5 Νοε 2012

Σε καραντίνα λόγω ελονοσίας(!) Εύβοια και Βοιωτία


Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, προγραμματίστηκε η τέταρτη μαζική αιμοδοσία της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδος. Με την παρουσία αρκετών φίλων και μελών του Κινήματος, οι υπεύθυνοι μας ενημέρωσαν πως ο νομός Ευβοίας (εκτός της βόρειας), αλλά και Βοιωτίας, ξαναμπήκε σε αιμοδοτική καραντίνα για έξι μήνες. Η αιτία ήταν ένα νέο κρούσμα ελονοσίας σε αλλοδαπό πακιστανικής καταγωγής - ο οποίος φυσικά εισήλθε παράνομα στη χώρα μας όπως χιλιάδες συμπατριώτες του, δίχως να περάσει κανέναν υγειονομικό έλεγχο και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των συμπατριωτών μας.

4 Νοε 2012

Επισκέψεις σε επιχειρήσεις


Σε τακτική βάση και με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι επισκέψεις της ομάδας "ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" σε επιχειρήσεις των νομών Εύβοιας και Βοιωτίας. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες συκοφάντησης της προσπάθειάς μας από την αριστερά, την κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, όλο και περισσότεροι εργοδότες μας καλοδέχονται και ζητούν να προσλάβουν Έλληνες.