27 Αυγ 2012

Επισκέψεις σε πολύτεκνες οικογένειες


Η μάστιγα της ανεργίας έχει κατακλύσει τους νομούς μας, όπως και όλη την Ελλάδα. Κατά τις τακτικές επισκέψεις μας σε ελληνικές οικογένειες στα όρια της ανέχειας επιβεβαιώνεται απ' τη μία η προθυμία και η ανάγκη του Έλληνα να εργαστεί και απ' την άλλη η ανικανότητα του κράτους να εξασφαλίσει στους πολίτες του το δικαίωμα της εργασίας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Ο κος Γιάννης είναι άνεργος, πατέρας 3 παιδιών. Κατά την επίσκεψή μας στο σπίτι της οικογένειάς του, μας είπε χαρακτηριστικά: "Φροντιστήρια δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στα παιδιά μας και έτσι αρκούνται στη δημόσια εκπαίδευση, η οποία είναι ελλειπής και ανίκανη να προετοιμάσει τους μαθητές για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια. Το κράτος δεν κάνει τίποτα. Οι αλλοδαποί έχουν όλες τις ανέσεις, με προτεραιότητα στην εργασία και προνομιακά επιδόματα από το κράτος, και εμείς είμαστε φιλοξενούμενοι στην ίδια τη χώρα μας. Δεν πάει άλλο. Έχουμε αγανακτήσει".


Το σπίτι έχει προβλήματα υγρασίας, πέφτουν οι σοφάδες, αλλά επείγει η τροφή για την οικογένεια. "Δεν θυμάμαι από πότε έχω να πάω την οικογένειά μου μια βόλτα, για ένα κέρασμα έξω. Τα έχουμε ξεχάσει όλα. Λειτουργούμε σα ρομποτάκια.", λέει ο κος Γιάννης προσπαθώντας να παραμείνει αξιοπρεπής σε ένα κράτος που σκοτώνει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.


Τρία ανήλικα παιδιά έχει και η δεύτερη οικογένεια που επισκεφτήκαμε χθες. Επιβιώνουν με τη σύνταξη της γιαγιάς. Οι γονείς άνεργοι, ο πατέρας με σημαντικά μόνιμα προβλήματα υγείας, δικαιούχος αναπηρικής πρόωρης σύνταξης. Παρά το ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες και ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την συνταξιοδότησή του εδώ και μήνες, δεν υπάρχει καμία απάντηση από το κράτος για τον χρόνο έναρξης καταβολής της. 


Στο μεταξύ, οι λογαριασμοί φουσκώνουν. "1.610 ευρώ ήρθε η ΔΕΗ και δεν μου επιτρέπουν έναν λογικό διακανονισμό, που να μπορούμε να πληρώσουμε", λέει η μητέρα. Όταν πήγε στον προϊστάμενο της είπε ότι δεν γίνεται κανενός είδους διακανονισμός και όταν απευθύνθηκε στον διευθυντή, προσκομίζοντας όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν την οικονομική τους κατάσταση και τα προβλήματα υγείας του συζύγου της, της είπαν να πληρώσει άμεσα 500 ευρώ και όλα τα υπόλοιπα σε ένα μικρό διάστημα, αλλιώς θα της κόψουν το ρεύμα. "Πώς να μην είμαι σε απόγνωση;" αναρωτιέται η κα Ελένη.


Λοιπόν, κύριοι του κράτους και των υπηρεσιών "κοινής ωφελείας" του, χαλαρώστε. Μην φέρνετε τον κόσμο σε απόγνωση. Ούτε εσείς, ούτε οι καρέκλες που κάθεστε είναι στέρεες. Όσο οι Έλληνες απευθύνονται σε εμάς, εσείς θα μας βρίσκετε μπροστά σας. Το σίγουρο είναι πως, αργά ή γρήγορα, θα περάσετε από την ίδια δοκιμασία που περνάτε τώρα χιλιάδες Ελλήνων. Και τότε θα νιώσετε τί δημιουργείτε. Αν σας έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας ως τότε...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Μάρθα Δέδε
Υπεύθυνη Ομάδας Αλληλεγγύης

14 Αυγ 2012

Διανομή τροφίμων στη Χαλκίδα (φωτορεπορτάζ)


Τη Δευτέρα 13/8, μέλη της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με επικεφαλής τον βουλευτή Ευβοίας Νίκο Μίχο, μοίρασαν πάνω από 12 τόνους λαχανικών και φρούτων σε Έλληνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης: πολυτέκνους, ανέργους, απόρους και χαμηλοσυνταξιούχους. Διατέθηκαν συνολικά: 5,5 τόνοι καρπούζια και 2,5 τόνοι κρεμμύδια, που μαζέψαμε οι ίδιοι (δείτε ΕΔΩ), 3 τόνοι πατάτες, 1 τόνος καρότα, 500 κιλά πορτοκάλια, καθώς και τοματάκια και μαϊντανός.


Περισσότερες από πεντακόσιες (500!) οικογένειες προσήλθαν στο Πάρκο του Λαού, δίπλα στα γραφεία μας, όπου και γινόταν η διανομή, για να προμηθευτούν λαχανικά σε γενναιόδωρες ποσότητες. Η οργάνωση του Κινήματος, η ευαισθησία στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων και οι διακριτικές συστάσεις των συναγωνιστών της περιφρούρησης, για διαρκή προτεραιότητα των εγκύων, ηλικιωμένων και ατόμων με προβλήματα υγείας, εξασφάλισαν μια άψογη διαδικασία, χωρίς στριμωξίδι και εκνευρισμούς. Αν και η ώρα έναρξης ήταν στις 10πμ, η προσέλευση άρχισε δειλά με το που εμφανιστήκαμε στον χώρο, περίπου 3 ώρες νωρίτερα, και συνεχίστηκε αυξανόμενη ως και μετά τη λήξη, στις 12:30 το μεσημέρι, και παρά την εξάντληση των προϊόντων!  


Το παράδειγμα των Χρυσαυγιτών, που βοηθούσαν τους ανήμπορους να μεταφέρουν τα τρόφιμα στα οχήματά τους ή μέχρι τη στάση του λεωφορείου, ξύπνησε το φιλότιμο και την αλληλεγγύη -που συνήθως καπνίγονται απ' τον ανταγωνισμό σε τέτοιες περιστάσεις- και πολλοί άφηναν τη θέση τους στην ουρά για να συνδράμουν τους πιο αδύναμους ομοεθνείς μας. Η ευγένεια αυτών των πράξεων επιβραβεύθηκε με επιπλέον ποσότητα τροφίμων.


Ευελπιστούμε ότι, με την αρωγή παραγωγών και βιομηχανιών των νομών μας, θα είμαστε σύντομα σε θέση να καθιερώσουμε σε τακτή βάση δεκαπενθημέρου τις μαζικές διανομές τροφίμων - παράλληλα με τις κατ' οίκον επισκέψεις μας. Όλοι οι συμπατριώτες μας, που δίνουν τα στοιχεία τους προσερχόμενοι σε μια διανομή, θα ενημερώνονται εγκαίρως για την επόμενη.


Η αλληλεγγύη, ο αγώνας και η πίστη είναι τα όπλα για ν' αντέξει ο λαός μας μέχρι τη μέρα της Νίκης των Ελλήνων Εθνικιστών. Μέχρι τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ της Νεμέσεως των Ελλήνων.

Φωτορεπορτάζ:

Στις 7πμ ξεκίνησε η προετοιμασία του χώρου
Οι επόμενες ώρες θα είναι κοπιαστικές και η διάθεση είναι ...ανάλογη
Τα προϊόντα μπαίνουν σε σακούλες πριν αρχίσει η προσέλευση
Όλα είναι έτοιμα στις 9πμ
Η μέχρι τότε σποραδική προσέλευση...
...αυξάνει προοδευτικά
Πολύτεκνες οικογένειες και χαμηλοσυνταξιούχοι...
...χαμηλόμισθοι συμβασιούχοι...
...άνεργοι γονείς με τα παιδάκια τους...
...λαμβάνουν γενναιόδωρες ποσότητες φρούτων και λαχανικών
Στις 10πμ η προσέλευση αυξάνει στη γραμματεία
Ουρές αρχίζουν να σχηματίζονται
Ο βουλευτής βοηθά στη διανομή όπως κάθε μέλος της Τοπικής
Ο κόσμος πυκνώνει όλο και περισσότερο
Στη γραμματεία το αδιαχώρητο, αλλά με τάξη και υπομονή
Απαιτώντας απ' το βουλευτή να γίνει η φωνή της οργής της στη βουλή
Καθ' όλη τη διάρκεια όποιος χρειαζόταν βοήθεια στη μεταφορά, την είχε.
Στις 12:30 υπήρχαν μόνο λίγα καρπούζια και κρεμμύδια...
...και ακόμη ερχόταν, να λάβουν έστω αυτά.
Κουρασμένοι μα ικανοποιημένοι σύντροφοι...
...στο τέλος μιας ακόμη επιτυχημένης δράσης
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για τον Ελληνικό τρόπο ζωής!

9 Αυγ 2012

Επισκέψεις σε επιχειρήσεις στην Κεντρική Εύβοια


Κλιμάκιο της ομάδας εργασίας "Δουλειά στους Έλληνες" πραγματοποίησε, την Τρίτη 7/8, αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε μεγάλες επιχειρήσεις στις περιοχές Ν. Αρτάκη, Βατώντα και Πισσώνα, για τις οποίες είχαμε καταγγελίες ότι απασχολούν αλλοδαπούς στη συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων εργασίας τους, και μάλιστα παράνομα ευρισκόμενους στην Ελλάδα.

"Τσιλιαδόρος" στην είσοδο παραγωγής
Στις περισσότερες είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανώτατα διοικητικά στελέχη. Τους εξηγήσαμε ότι κατανοούμε τις δυσκολίες δημιουργίας και διατήρησης επιχειρήσεων τέτοιου μεγέθους - ιδίως στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, με μια στυγνή φοροεισπρακτική (και μόνο) οικονομική πολιτική από το κράτος και μια νοσηρή παρερμηνεία του συνδικαλισμού από τους εργατοπατέρες της αριστεράς - και εκτιμούμε την συνεισφορά τους τόσο στα κρατικά έσοδα, όσο και σε θέσεις εργασίας. 


Παράλληλα όμως, τους υπενθυμίσαμε τις ευθύνες τους απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και το Έθνος. Είναι απαράδεκτο για εμάς να προτιμούν ως εργάτες (ασφαλισμένους ή -πολύ χειρότερα- ανασφάλιστους) τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες, που στέλνουν το σύνολο των απολαβών τους εκτός Ελλάδος (σε μία μόνο εταιρία πληροφορηθήκαμε ότι το ποσό αγγίζει τις 170 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως!), στερώντας και την εγχώρια αγορά από την ανακύκλωση αυτών των ποσών, αλλά και αυξάνοντας την ανεργία μεταξύ των Ελλήνων των τοπικών κοινωνιών.


Στο καραμελωμένο πια επιχείρημα ότι δεν βρίσκουν Έλληνες εργάτες, τους πληροφορήσαμε ότι ως Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, μέσω του Προγράμματος "ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ", γνωρίζουμε ήδη δεκάδες άνεργους Έλληνες πρόθυμους να εργαστούν, εάν οι επιχειρηματίες τους προσφέρουν την ευκαιρία. Προς τιμήν τους, οι περισσότεροι δεσμεύτηκαν ότι θα προσλάβουν έναν σταδιακά αυξανόμενο αριθμό Ελλήνων από τις γύρω περιοχές. (Την επόμενη κιόλας ημέρα ενημερωθηκαμε για τις πρώτες προσλήψεις Ελλήνων.)


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει παντού και πάντα, ακτιβιστικά και θεσμικά, αγωνιζόμενη για τους Έλληνες, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Για να ξανακερδίσουμε την Πατρίδα μας. ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ!

7 Αυγ 2012

Αλλοδαποί μεταφέρουν τα αρχεία του Δήμου Χαλκιδέων


Οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων μεταφέρονται από το νεοκλασσικό κτίριο της παραλίας στο νέο κτίριο της Ληλαντίων. Τη Δευτέρα 6/8 είχαμε μια καταγγελία ότι την μετακόμιση την έχουν αναλάβει αλλοδαποί. Διαπιστώσαμε ότι το φορτηγό ΔΧ ανήκε σε Έλληνα, αλλά τη μεταφορά την διεκπεραίωναν πακιστανοί και αλβανοί, χωρίς κανένας υπάλληλος του Δήμου να επιβλέπει τη διαδικασία και να προστατεύει τους φακέλους των δημοτικών αρχείων με τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών.


Σημειώνουμε ότι και στις οικοδομικές εργασίες του νέου Δημαρχείου απασχολούνται αλβανοί εργάτες. 

Με την ανεργία να καλπάζει στην Χαλκίδα, όπως και σε ολόκληρο το νομό Ευβοίας, με τους οικοδόμους να μην βρίσκουν ούτε μεροκάματο, με τις αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους να είναι καθημερινό φαινόμενο, οι δημοτικοί άρχοντες εξακολουθούν να μην θέτουν ως όρο στους εργολάβους την απασχόληση (τουλάχιστον κατά προτεραιότητα και πλειοψηφικά) ημεδαπών εργατών. Ένα απλό μέτρο ανακούφισης κάποιων άνεργων Ελλήνων, που παλαιότερα ήταν αυτονόητο σε κάθε δημοτική σύμβαση, τα τελευταία χρόνια ούτε που αναφέρεται.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ομάδας "Δουλειά στους Έλληνες" προγραμματίζονται από την Τοπική μας συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς και τους δημάρχους της περιοχής μας για το θέμα. 

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας


2 Αυγ 2012

Αλληλεγγύη στους Έλληνες: Όχι κουράγιο, αλλά συγχαρητήρια...



Για άλλη μια φορά οι περήφανοι Έλληνες της ταλαιπωρίας παραδίδουν μαθήματα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Οι Έλληνες, στα δύο σπίτια που επισκεφτήκαμε την 1η Αυγούστου, αναπτέρωσαν τις ελπίδες μας και επαναφόρτισαν την πίστη μας στον λαό μας.


Ο κύριος Γιώργος μας άνοιξε την πόρτα του όμορφου φτωχικού σπιτικού του και μόνο για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει δε μας μίλησε. Στην είσοδο του νοικοκυριού του ένα μεγάλο χάλκινο επιτοίχιο με τη θεά Αθηνά μας καλωσόρισε, συστήνοντάς μας τον κ. Γιώργο ως μια καρδιά γεμάτη Ελλάδα. Στη συζήτησή μας αναφερόταν μόνο στην Πατρίδα που λατρεύει, που με υπερηφάνεια υπηρέτησε κατά τη στρατιωτική του θητεία, που δούλεψε τίμια και ευσυνείδητα για 25 χρόνια τσαγκάρης και που τώρα, για 160 ένσημα βαρέα, δεν μπορεί να πάρει την σύνταξή του. Γεμάτος συγκίνηση και χαρά που τον επισκεφτήκαμε δε σταμάτησε να μας λέει πόσο ενθουσιασμένος είναι που βλέπει τόση νεολαία γύρω του να παλεύουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες. 


Μας εξέφρασε τις προσδοκίες του απλού κόσμου από εμάς και την βεβαιότητά του ότι η Χρυσή Αυγή θα βοηθήσει όσο μπορεί. Σε μια υπεργενναιόδωρη κίνηση ανταπόδωσης, μας χάρισε μια τεράστια Ελληνική σημαία και με δάκρυα στα μάτια μας είπε «Την φύλαγα για μια ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά και αυτή είναι εξίσου σημαντική. Πάρτε την και όταν έρθετε ξανά να με επισκεφτείτε, όχι δέκα αλλά να είστε και άλλοι τόσοι».


Να είστε καλά, κύριε Γιώργο. Τιμή μας που σε γνωρίσαμε. Τιμή μας το δώρο που μας έκανες. Θα φυλαχθεί με σεβασμό και θ’ αναρτηθεί σε ιδιαίτερη για την Πατρίδα στιγμή.


Η επόμενη επίσκεψή μας ήταν σε ένα όμορφο ζευγάρι Ελλήνων που, κατά τα -διαχρονικά ελληνικά- λόγια του άνεργου πατέρα, γέννησε «εφτά στρατιώτες» και που θα συνεχίσει μέχρι να γεννήσει και μια «μάνα στρατιωτών».

Μια Ελληνίδα "μαντόνα" με ομορφιά αρχαίου κλασσικού αγάλματος
Νέοι Έλληνες που δεν αφήνουν την ανεργία και την ανέχεια να τους καταβάλλουν. Που είναι υπερήφανοι προσφέροντας το μέγιστο που μπορούν στο Έθνος τους. Που ο αυτοσεβασμός τους δεν καθορίζεται απ’ τις συνθήκες που βιώνουν και δεν εξαρτώνται απ’ τους ίδιους, αλλά από τη γνώση της προσφοράς τους στη διαχρονικότητα ύπαρξης του λαού τους. Κόντρα σε κάθε επιταγή της σύγχρονης εθνοκτόνου και υλιστικής εποχής μας, μεγαλώνουν γερά και ισορροπημένα παιδιά, υπολογίζοντας όχι πόσα χρήματα έχουν αλλά πόσα αποθέματα δύναμης και πίστης. Γονείς που, αντί για ηλεκτρονικά, προσφέρουν στα παιδιά τους αρετές. Γονείς που μεγαλώνουν ενσυνείδητους Έλληνες.


Για δεύτερη φορά, μέσα σε μια μέρα, οι Χρυσαυγίτες της ομάδας «Αλληλεγγύη στους Έλληνες» βρεθήκαμε να δίνουμε, αντί κουράγιο, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. 
Μάρθα Δέδε 
Επικεφαλής Ο.Ε. "Αλληλεγγύη στους Έλληνες"
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας