7 Αυγ 2012

Αλλοδαποί μεταφέρουν τα αρχεία του Δήμου Χαλκιδέων


Οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων μεταφέρονται από το νεοκλασσικό κτίριο της παραλίας στο νέο κτίριο της Ληλαντίων. Τη Δευτέρα 6/8 είχαμε μια καταγγελία ότι την μετακόμιση την έχουν αναλάβει αλλοδαποί. Διαπιστώσαμε ότι το φορτηγό ΔΧ ανήκε σε Έλληνα, αλλά τη μεταφορά την διεκπεραίωναν πακιστανοί και αλβανοί, χωρίς κανένας υπάλληλος του Δήμου να επιβλέπει τη διαδικασία και να προστατεύει τους φακέλους των δημοτικών αρχείων με τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών.


Σημειώνουμε ότι και στις οικοδομικές εργασίες του νέου Δημαρχείου απασχολούνται αλβανοί εργάτες. 

Με την ανεργία να καλπάζει στην Χαλκίδα, όπως και σε ολόκληρο το νομό Ευβοίας, με τους οικοδόμους να μην βρίσκουν ούτε μεροκάματο, με τις αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους να είναι καθημερινό φαινόμενο, οι δημοτικοί άρχοντες εξακολουθούν να μην θέτουν ως όρο στους εργολάβους την απασχόληση (τουλάχιστον κατά προτεραιότητα και πλειοψηφικά) ημεδαπών εργατών. Ένα απλό μέτρο ανακούφισης κάποιων άνεργων Ελλήνων, που παλαιότερα ήταν αυτονόητο σε κάθε δημοτική σύμβαση, τα τελευταία χρόνια ούτε που αναφέρεται.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ομάδας "Δουλειά στους Έλληνες" προγραμματίζονται από την Τοπική μας συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς και τους δημάρχους της περιοχής μας για το θέμα. 

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας